Termin porodu

termin-porodu_wiem_o_zdrowiu

Forum ->

Tytuł:
Autor:kamila
15.4.2010, 12:39
Drogie mamy mam do Was pytanie - czy urodziłyście swoje bobaski w terminie? Jestem w ciąży, dzisiaj mija mi termin porodu a tu nic, małej nie spieszy się na ten świat. Wiem że urodzenie dziecka do dwóch tygodni przed lub po terminie jest normą ale ja już chciałabym to mieć za sobą. A może ma znaczenie np. to że ja też się urodziłam równiutko dwa tygodnie po terminie? Pozdrawiam wszystkie mamusie

Tytuł:
Autor:Riana
20.4.2010, 12:56
Ja na Twoim miejscu udałabym się jednak do lekarza. Może to nie być nic groźnego, aczkolwiek nie można tego lekcewarzyć

Tytuł:
Autor:zuzanna
25.6.2010, 09:44
Droga Kamilo, poródn ie nastapil w terminie nie jest takie strasznie i nie musisz sie na razie bac. poczekaj cierpliwie, a najlepiej udaj sie do szpitala, bo w kazdej chwili toj bobasek bedzie chcial wyjsc na swiat.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej lata: szybowiec czy kowadło?

termin-porodu_ciekawostki

Ciekawostki

Odzież ciążowa
Gdy już nadejdzie czas zakupów, zapewne pierwszym o czym pomyślisz będą spodnie lub spódnica. Możesz kupić kilka par w różnym rozmiarze, ponieważ w drugim trymestrze, w przeciągu kilku tygodni rozmiar twojego brzucha znacznie się powiększy.

Czy wiesz, że...

USG - ciąża
Badanie ultrasonograficzne (USG) płodu wykorzystuje fale dźwiękowe do tworzenia wizerunku jeszcze nienarodzonego dziecka, na ekranie wideo. Pomaga lekarzowi ustalić, jak dziecko zachowuje się będąc w twojej macicy, a co więcej, ty również jesteś w stanie to zobaczyć.

Polecamy

Ciąża i poród
Ciąża trwa 9 miesięcy, w które wchodzą jej pierwszy, drugi i trzeci trymestr. Każdy z nich trwa 13 tygodni, a początek każdego z nich oznacza wielki krok zbliżający cię do narodzin.

Archiwum

Metamizol jest jednym z najpowszechniej używanych środków przeciwbólowych. W Polsce znany jest od wielu lat jako preparat o nazwie Pyralgina i stosowany szeroko w leczeniu bólu, także pooperacyjnego. Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwgorączkowe metamizolu, związane z hamowaniem syntezy prostaglandyn.